Svar: Det går att laserbehandla ögonfärgen, men detta är dyrt och riskfyllt.

Vill du byta ögonfärg? Idag finns tekniken för ett sådant ingrepp, men det erbjuds i få länder då det är kontroversiellt. Behandlingen kan göra mörka ögon ljusare. Lasern triggar nämligen kroppen att naturligt förstöra lagret pigment i ögat som skapar den mörka färgen. Efter ett par veckor börjar den ljusare blåa färger framträda.

Behandlingen erbjuds idag inte på svenska kliniker för ögonoperationer. Ingrepp tar plats i bland annat Mexiko och Costa Rica, där de kostar närmare 50 000 kronor. Det är alltså inte en billig investering. Du kan istället byta ögonfärg på ett långt mer prisvärt och riskfritt sätt – med färgade linser.

Varför vill du byta ögonfärg?

Det är viktigt att också fråga sig varför vi människor är så missnöjda med våra utseenden. Vid operation är det brunögda personer som vill få blå ögon, pågrund av att blå ögon anses mer unikt och vackert. Problemet ligger alltså i vad omgivningen intalar oss om skönhet. Ideal är ständigt rådande, vare sig om det handlar om hudfärg, kroppsform eller ögonfärg. Tyvärr är idealen väldigt snäva, så att majoriteten inte passar in. Detta fenomen kan ses som ett filter, som bestämmer hur vi ser på oss själva och vår omgivning. Vackra drag och vackra personer framstår då som sämre, helt utan verklighetsförankring.

Om du är missnöjd med din ögonfärg, tänk en gång till. Det kan vara roligt att byta ögonfärg med linser, men lär dig också uppskatta dina egna friska ögon. Utan dem skulle du inte kunna se.

 

bruna ögon Linsjakt jämför Sveriges billigaste linser på nätet vad säger din ögonfärg om din personlighet - brun

BYT ÖGONFÄRG

Köp färgade linser billigt

 

Hitta billiga färgade linser på nätet, jämför priser på kontaktlinser med linsjakt Freshlook Dimensions - Alcon

Köp Freshlook dimensions

CIBA Vision - FreshLook ColorBlends Billiga Färgade Linser

Köp Freshlook Colorblends