Innan man skaffar Progressiva linser

Om du funderar på att skaffa Progressiva linser har du säkert en del funderingar. Bra, det är alltid bra att väga för- och nackdelar mot varandra innan man investerar i något. Just Progressiva linser kan kännas extra krångliga. Ibland känns det svårt att greppa hur det upplevs att använda Progressiva linser, som att man bara får svävande svar av Optikern då alla är olika. ”Det fungerar för vissa, men inte för andra” kan vara ett vanligt svar. Fungerar de verkligen inte för alla?

Vi vill hjälpa dig innan du skaffar Progressiva linser, genom att dela några vanliga erfarenheten av hur det är att använda just Progressiva linser. Då slipper du åka på några överraskningar, du vet helt enkelt hur de brukar kunna fungera och vad du har att förvänta dig.

 

Jämför pris på Progressiva linser

undersök-ögonen-regelbundet-viktigt-att-tänka-på-innan-man-byter-linser-linsjakt

Fungerar Progressiva linser?

Fungerar inte Progressiva linser för alla? Många har hört att det finns en risk att Progressiva linser inte kommer fungera för dig. Som tur är utvecklas progressiva linser ständigt, vilket innebär att detta stämmer mindre och mindre. Idag är det mer ett gammalt rön om linstypen än fakta. De fungerar för nästan alla i dagsläget. 

Progressiva linser fungerar idag för nästan alla, hitta bara rätt linser för dig!

Många vågar inte prova

kontaktlins progressiva linser vanliga erfarenheter tips och fördelar nackdelar med progressiva multifokala linser linjsakt vi jämför sveriges billigaste linser på nätet

Det vanligaste sättet att korrigera ålderssynthet är tyvärr att krångla av och på med läsglasögon, varför? Jo, det är inte helt garanterat att progressiva linser fungerar för alla, så många undviker att ens prova.

Det är vanligt att istället växla mellan upp till tre olika bågar med olika styrkor. Eller att bära standardlinser och komplettera dem med läsglasögon. Av och på helt enkelt. Du blir extremt medveten om och trött på ditt synfel i vardagen. Resultatet blir också att du aldrig ser riktigt bra.

Ge Progressiva linser en chans

Men eftersom att Progressiva linser faktiskt blir allt lättare att tillpassa rekommenderar vi att du faktiskt tar chansen och provar själv. Hos Optikern får du hjälp att hitta rätt linser och tid att vänja dig. Kommunicera med din optiker vad du behöver i din vardag, och att du vill testa en period. Du har ofta rätt till ett eller flera gratis återbesök. Om ni kommer fram till att linserna är bekväma och gör sitt jobb är det fritt fram att börja prenumerera på dessa. Annars får du hjälp att hitta en annan alternativ lösning, så att du i alla fall slipper ha tre par glasögon. T.ex. kan Monovision vara ett alternativ för dig!

läsglasögon - presbyopi ålderssynthet alternativ till progressiva linser jämför kontaktlinser på nätet för billigaste priset med linsjakt

Vanliga erfarenheter av Progressiva linser

En vanlig upplevelse när Progressiva linser strular är att de fungerar väl, förutom på ett visst avstånd. Alltså att linserna fungerar i de flesta situationerna, men inte när personen t.ex. ska köra bil i skymning (långa avstånd och dålig belysning). Andra upplever att de inte lyckas få ordentlig skärpa när de arbetar med något riktigt pilligt, t.ex. detaljerade hantverk eller vid operation.

De flesta som är missnöjda med progressiva linser har alltså väldigt specifika behov, i en vardag där ögonen har många olika avstånd för fokus. Lösningen brukar då kunna vara att linserna anpassas så att de kan kompletteras med t.ex. läsglasögon eller terminalglasögon för de avstånd som linsen inte kan korrigera väl.

För- och nackdelar med Progressiva linser

progressiva linser vanliga erfarenheter tips och fördelar nackdelar med progressiva multifokala linser linjsakt vi jämför sveriges billigaste linser på nätet

Det positiva med Progressiva linser är framförallt att du slipper ha många olika lösningar för ditt något mer kluriga synfel. Istället för flera glasögon eller linser kombinerat med läsglasögon behöver du bara sätta i dina linser på morgonen och se bra resten av dagen. Denna linstyp behöver dock en invänjningsperiod på några veckor och den kan innebära yrsel. Många kommer dock förbi denna period med positiva resultat, och kan fortsätta använda sina linser utan problem.

 

Fördelar med Progressiva linser

  • Du ser bra på alla avstånd med samma lins
  • Du slipper glasögon / läsglasögon
  • God komfort
  • Efter invänjning upphör yrseln, till skillnad från med progressiva glasögon

 

Nackdelar med Progressiva linser

  • De kräver en invänjningstid
  • De kan ge sämre synskärpa / kontrast
  • Kan vara dyrare än andra lösningar

 

rpg-linser hårda linser fördelar nackdelar med linser linser online linsjakt på nätet