Varianter på färgade linser

Vad betyder Opak, tinted och enhancer bland färgade linser? Det finns gott om valmöjligheter för dig som vill prova en ny ögonfärg, men vilket märke är bäst? Du kan hitta heltäckande eller mer naturliga färger, med eller utan styrka. Även färgade linser för mörka ögon! Här nedan erbjuder vi en lista över några av de vanligaste märkena, och en förklaring på vad de olika typerna innebär.

Opaque eller Tinted?

Det finns två vanliga typer av färgade linser, de är Opaque och Tinted. De två typerna är har olika färgsikt, vilket innebär att de täcker din naturliga färg olika mycket.

  • Tintedlinser är gjord för att skapa ett så naturligt resultat som möjligt, genom att inte täcka helt och hållet. Den släpper igenom en del av ögats egen färg mellan alla färglager. Du kan få nya nyanser i dina ögon och förstärka din naturliga färg. De lämpar sig bäst för de som har en ljusa ögon, då mörka ögon kan synas igenom mer än önskat.
  • Opaquelinser även kallade Opaklinserär väldigt täckande, och släpper inte igenom din ursprungliga färg. De passar alltså dig som vill prova en helt annan ögonfärg. Dessa kan vara en lösning om du har mörka ögon, eller upplever att din naturliga färg lätt tar över med Tintedlinser.
  • Enhancerlinser är linser som inte ändrar din ögonfärg, utan bidrar med ett lyster. De förstärker alltså den ögonfärg du har. När du köper dessa ska du därför lägga dig nära din naturliga ögonfärg för bästa resultat.

öga linser blåa kontaktlinser linsjakt

 


 

Märke: Softlens natural color – Bausch & Lomb

Soflens Natural Colors finns tillgänglig i 9 naturliga färger. De är målade i opak, som effektivt maskerar din ursprungliga ögonfärg. Resultatet är inte garanterat samma som på bilder, då det påverkas något av ens ursprungliga färg, men de täcker väl.

Detta märke är därför bra för dig med en mörkare ögonfärg.

Dessa linser är månadslinser, och kan användas i upp till en månad. De ska tas ut och rengöras varje kväll.

BAUSCH+lomb färgade linser Softlens Natural Colors färgade kontaktlinser för vardag med naturliga resultat billigt på nätet via linsjakt.nu


Märke: Air Optix Colors – Alcon

Air optix Colors är den första färgade linsen i det bekväma materialet silikon hydrogel. De släpper därför  igenom 6 gånger så mycket syre i förhållande till andra färgade kontaktlinser.
Air Optix Colors använder en 3-i-1 färgteknik. 3 lager som markerar olika delar av ögonfärgen. Den yttre färgringen avgränsar och markerar iris, primärfärgen omvandlar ögonfärgen och den inre färgringen närmast pupillen förstärker färgen och lägger till djup.

Dessa linser passar dig som har torra ögon och inte behöver den heltäckande effekten.

Dessa linser är av hög kvalitet, med hög komfort. De säljs i månadslinser och finns i styrkorna +6.00 till -8.00, även utan styrka. De har tyvärr inget UV-skydd.

air optix color fresh look färgade linser billigt på nätet via linsjakt blåa gröna bruna linser med naturligt resultat


Märke: Freshlook Radiance – Alcon

Freshlook Radiance - Alcon billiga färgade linser på nätet via linsjakt finns i alla färger för naturligt resultat

Freshlook Radiance är inte vanliga färglinser, de förändrar inte ögats ursprungliga färg. Istället är de framtagna för att tillföra en skimmer till din naturliga ögonfärg. Du får en glittrande effekt till din vanliga färg. Du får den bästa effekten genom att köpa en färg som liknar ditt ögas färg. Linsen markerar en ring runt iris och får dig att älska din naturliga färg ännu mer. Radiance-linser finns för alla ögonfärger. Även dessa är gjorda i 3-i-1-teknik.

Dessa linser passar dig som söker naturlig effekt

Dessa linser är mjuka och sköna, är gjorda av Phemfilcon A och har en vätskehalt på hela 55%. Du kan därför använda dem en hel dag utan att bli trött i ögonen. Freshlook Radience säljs som månadslinser i styrkorna +6.00 till -8.00, i 0.50 steg.

 


Märke: Freshlook Dimensions – Alcon

Freshlook Dimensions är framtagna speciellt för personer med ljusa ögon, då de inte är täckande utan framhävande. De ger ögat en någon mörkare ton och gör att ögat ser klarare och större ut. Då linser släpper igenom den naturliga ögonfärgen kan du välja en lins som ligger nära din naturliga ögonfärg om du vill få en diskret förändring. Välj en längre ifrån din färg om du vill få något större resultat. Dessa linser passar främst de med blåa, gröna eller grå ögon. Läs recensioner innan du köper linser på nätet, för att uppfatta om de skulle passa dig.

Dessa linser passar dig med ljusare ögon; som blå, gröna eller grå ögon.

Freshlook Dimensions säljs som månadslinser, med styrka -8.00 till +6.00 i 6-pack. Linser utan styrka säljs i 2-pack.Hitta billiga färgade linser på nätet, jämför priser på kontaktlinser med linsjakt Freshlook Dimensions - Alcon


 

Märke: Expressions Colors – Coopervision

färgade kontaktlinser på nätet billiga färglinser i alla färger med naturliga resultat Expressions Colors - Coopervision

Expressions Colors är färgade månadslinser, som inte är heltäckande utan siktar på ett naturligare resultat. Linserna är uppbyggda med 3-i-1-tekniken. Färgerna är melerade för att ge ett så naturligt intryck som möjligt. De passar bäst för dig med mörkare ögon då de snappar upp effekterna bättre och skapar kontrast.

Dessa linser passar dig med mörka ögon

De finns i sju färger: Blue Topaz/Dark Blue, Blue, Aqua, Gray, Hazel, Brown och Green. I Sverige säljs de ofta separat, så vill du ha ett par behöver du köpa 2 förpackningar. De finns både med och utan styrka, i ett spann på -6.00 till +4.00. Materialet är Methafilcon A och har en vätskehalt på 55%.


Märke: Freshlook Colors – Alcon

FreshLook Colors är färgade månadslinser av hög kvalitet som förändrar färgen på din iris markant. De finns i färgerna Blå, Grön, Hassel, Dimmig grå, Safirblå och Violett. De är heltäckande, så att de passar alla ögonfärger. Framförallt passar de dig med mörka ögon som annars har svårt att hitta färgade linser som passar. Trots detta ger de dig ett ytterst naturligt resultat och är högst bekväma att bära. De har en vätskehalt på hela 55% och innehåller dessutom ett UV-filter som skyddar dina ögon.

Passar alla färger!

De säljs i par, och finns i styrkorna -8.00 till +6.00. Bra att veta är att linserna har en indikator för in- och utsida (bokstäver eller siffror), vilken är synlig på linserna och är till hjälp vid insättningen av linserna.

freshlook colors Alcon färgade naturliga linser med fantastiska resultat billigt på nätet via linsjakt


Märke: Freshlook Colorblends

Precis som många andra färgade linser använder Freshlook Colorblends metoden 3-i-1, men dessa har som namnet antyder blandade färger. De består av tre olikfärgade skikt, för att skapa ett djup och naturliga kontraster. Runt iris har de dessutom en mörk irisring som ökat den naturliga looken. De passar alla ögonfärger. Var medveten om att din naturliga färg påverkar resultatet, och blandar sig med linsens färg. Ett exempel på detta är när blåögda personer vill använda bruna linser och får gulaktiga ögon av bruna linser som ”hazel”. Det är därför viktigt att köpa kallare eller neutralare toner för att få rätt resultat, som ”Brown”.

Passar alla ögonfärger, med naturliga resultat!

Dessa linser säljs i färgerna: Amethyst, Blue, Brilliant Blue, Brown, Gray, Sterling Gray, Green, Gemstone Green, Honey, Pure Hazel och Turquoise.

Freshlook Colorblends är månadslinser som säljs med eller utan styrka, och sträcker sig mellan -8.00 till +6.0o.

freshlook colorblends alcon färgade linser som täcker mörka ögon linsjakt