Vilka veckolinser är bäst?

När du går till din optiker får du hjälp att hitta veckolinser som passar just dina ögon och dina behov. Det finns dock gott om bästsäljare, som du kan hitta billigare på nätet, med goda recensioner av användare världen över. Undrar du vilka veckolinser som är bäst i test? Föreslå för din optiker om du är intresserad av att prova en viss sort. Med optikerns hjälp kan du då få några av bästsäljarna anpassade till dina styrkor och ögonform. Nedan tipsar vi om några favoriter.

Rekommenderade veckolinser

De vanligaste och mest populära veckolinserna är Acuvue. De mest använda av dessa är Acuvue Oasys och Acuvue 2 av Johnson & Johnson. De är några av linserna som är bäst i test.

acuvue oasys johnson och johnson veckolinser Linsjakt

Acuvue Oasys 

Acuvue Oasys är silikonbaserad, alltså en Silikon hydrogel-lins. Det innebär att den återfuktar mer än vanliga linser av hydrogel. Det ger dig ökat komfort och du slipper torra ögon efter en lång dag. Acuvue Oasys passar därför dig som upplever torrhet och skav av andra linser.

Dessa linser kan användas antingen som 2-veckorslinser eller Dygnetruntlinser. (Observera att vid användning dygnet runt förkortas hållbarheten på linsen till 1 vecka). Vad som fungerar för just dig får du och din optiker avgöra tillsammans. Använder du dem som vanliga veckolinser tar du ut dem på kvällen för rengöring och sätter i dem morgonen därpå.

Hitta billigaste Acuvue Oasys

 

acuvue 2 veckolinser bast i test

Acuvue 2

Avucue 2 är hydrogel-lins, med en hög syregenomförsel. De är ovanligt tunna och ger därför en bekvämare upplevelse och tillåter dig att sova med dem om det passar dig.

Acuvue 2 kan användas både som en veckolins, dygnetruntlins eller månadslins. Rådfråga alltid din optiker innan utökad användning.

Hitta billigaste Acuvue 2