Silikonhydrogel – Perfekt för torra ögon

acuvue-2 dygnetruntlins veckolins silikonhydrogel Linsjakt
Populära linser: Acuvue 2

Har du hört talas om veckolinser av silikonhydrogel? Veckolinser används normalt 1-2 veckor, men finns även som dygnetruntlinser – alltså av Silikonhydrogel. Vanligtvis är linser gjorda av hydrogel, men när du tillsätter silikon så tillåter du mer syre att släppas igenom till ögat. Bra va? Detta innebär att du kan sova med linsen, den stryper inte ögats syretillförsel när du sover.

Detta innebär alltså långt högre komfort än med linser av vanligt hydrogel. Du behöver inte ens sova med dem, varför inte ta vara på de positiva egenskaperna ändå. Använder du dem som vanliga linser får du ut långt mer än med linser av andra material. Skulle du somna med linserna, på tåget eller framför tv:n behöver du inte oroa dig över torra irriterade ögon. En fördel som många uppskattar.

Att sova med sina veckolinser

biofinity coopervision Linsjakt
Köp Biofinity

Sover du med dina veckolinser av Silikonhydrogel finns det en del saker att tänka på. Linsens livslängd påverkas av hur vi använder dem och hur ofta/noggrant vi rengör dem. Sover du med dina veckolinser övergår livslängden från 2 veckor till 1 vecka. Det kan därför vara bra att rengöra linserna och låta ögonen vila då och då.

Du kan om dina ögon tillåter bära linserna dygnet runt i en vecka, så att du knappt tänker på att du är en linsbärare. Bekvämt och enkelt. Glöm bara inte att ta ut linserna efter att tiden gått. Linser som används för länge innebär en risk för din hälsa.

vakna med linser dygnetruntlinser silikonhydrogel veckolinser Linsjakt

 

Vi rekommenderar:

AVAIRA VITALITY

Avaira Vitality-linserna har alla fördelar med silikon-hydrogel kombinerat med en hög vattenhalt, vilket är viktigt för den naturlig vätbarheten av kontaktlinser och ger därmed en bekvämlighet som räcker hela dagen.

Läs mer eller köp Avaira VitalityAvaira Vitality Sphere 6 kontaktlinser

PUREVISION

PureVision är några av de mest populära dygnet-runt-linserna på marknaden. De är sfäriska månadslinser som kan användas som veckolinser då de är gjorda av silikon-hydrogel. Då bärs de istället kontinuerligt dygnet runt, i två veckor. De förser hornhinnan med tillräckligt med syre även när ögonlocken är stängda på natten.

Läs mer eller köp PureVisionBausch & Lomb - PureVision Spheric

ACUVUE OASYS

Kontaktlinserna garanterar 5 gånger högre syregenomsläpplig­het än andra hydrogellinser och deras unika SmartShield teknologi skyddar linserna från att skadas samtidigt som de står emot fettavlagringar. De kan användas under dagen i en månad eller som veckolinser dygnet runt.

Läs mer eller köp Acuvue Oasys

acuvue oasys johnson och johnson veckolinser Linsjakt

 

AIR OPTIX AQUA

Air Optix Aqua har en ökad komfort eftersom den släpper igenom upp till fem gånger mer syre än vanliga linser. De är utformade som månadslinser, men kan användas som dygnetruntlinser i en vecka.

Läs mer eller köp Air Optic Aqua

air optix aqua alcon