Svar: Slipp trötta ögon med ögondroppar och rätt styrka i linser/glasögon

Det är mycket vanligt att uppleva trötta ”grusiga” ögon efter en lång dag. Första steget i att åtgärda det problemet är att fundera ut vad som är bakomliggande för just dig. Det finns många olika anledningar, en vanlig är att man sitter mycket framför en datorskärm. Det anstränger ögat på ett onaturligt sätt, och det kan vara bra att vila ögat till och från. Se även så att dina glasögon eller linser verkligen är av rätt styrka, så att du inte belastar ögonen i onödan. Det finns speciella Bildskärmsglasögon utformade för arbete framför skärmar, något du kan få bidrag till av din arbetsgivare. Läs mer om vad som hjälper mot trötta ögon på arbetet här.

En annan vanlig anledning kan vara att ögonen är torra, på grund av för lite tårvätska eller dålig kvalitet på tårvätskan. Är du en av dem kan du byta dina linser till silikonhydrogel-linser, som är extra bra för alla med torra ögon. Var även noggrann med att återfukta ögat med ögondroppar – himmelriket för dig med trötta ögon.

linser-rengöring-kontaktlinser-linsjakt-linsvätska-tvätta-lins-glasögon-synfel-synkorrigering-progressiv-ögon-trötta-återfukta-