OM SYNSAM

På Synsam har vi sedan 1968 arbetat för att hjälpa alla i vårt land till ett bättre seende och utseende. Det året gick ledande fristående optiker från hela landet samman under gemensamt namn.

Idag består Synsam av drygt 176 butiker i Sverige och 500 i Norden. De äldsta butikerna har över hundra års erfarenhet och kunskap i ryggen.

Vår nära och ofta långa kontakt med dig som kund i kombination med det senaste inom mode, sortiment, teknik och undersökningsmetoder gör Synsam till ett klokt och tryggt val – både för dig och dina ögons skull.

PLASTPÅSAR I SYNSAMS BUTIKER

Nedbrytbar plast påbörjar sin naturliga nedbrytning efter ca 18 månader. Materialet har samma styrka och egenskaper som en vanlig plast, LDPE .

Tack vare ett additiv ”programmeras” kassen att brytas ned och efter ca 2-3 år är kassen helt nedbruten till vatten, koldioxid och biomassa. Nedbrytningstiden kan påverkas av yttre faktorer som temperatur, friktion, ljus, rörelse etc. Plasten är licensierad av EPI och ska komposteras eller återvinnas i speciella deponier.”

Våra plastpåsar är försedda med följande märkningar: