Hitta de bästa Progressiva linserna för dig

kontaktlins progressiva linser vanliga erfarenheter tips och fördelar nackdelar med progressiva multifokala linser linjsakt vi jämför sveriges billigaste linser på nätet

Hur vet man vilka som är de bästa Progressiva linserna? Ja, du kan alltid börja med att läsa recensioner hos återförsäljare på nätet. Steg två är att testa dem själv. Vilka linser som passar dig bäst är nämligen upp till bevis, då vi alla är olika. Det finns några rekommenderade favoriter på marknaden, som kan vara värda att testa. Är du intresserad av att prova Progressiva linser rekommenderar vi att du hittar en Optiker du är bekväm med, som lyssnar till dina förslag. Du får ofta chansen att prova på olika sorter i lugn och ro. Sen kan du utvärdera resultatet tillsammans med någon som vet vad hen pratar om – en optiker. Det är viktigt att känna efter själv, men som tur är kan optikern hjälpa dig att göra en undersökning av ögat som du själv inte kan se. Hur reagerar dina ögon på materialet? Lägger de sig rätt mot hornhinnan? Stämmer styrkan helt? De billigaste linserna hittar du på nätet, men den bästa hjälpen får du hos optikern!

Nedan föreslår vi några Progressiva linser som är bäst i test, så får du ta chansen att hitta de bästa Progressiva linserna.

DAILIES aquacomfort plus multifocal Linsjakt bästa progressiva linserna på nätet

DAILIES Aquacomfort plus – Multifocal

DAILIES AquaComfort Plus Multifocal är progressiva endagslinser från tillverkaren Alcon. De har en unik trippelverkande fukteffekt som smörjer, återfuktar och fräschar upp linserna. Så att du får en behaglig upplevelse från morgon till kväll. De är anpassade för ålderssynthet, så att du ser bra på alla avstånd.

Då de är endagslinser slänger du linserna varje kväll, för att ta ett nytt par dagen efter. Du behöver inte ta hand om linserna, och slipper rengöra dem dagligen. Enklare än så blir det inte! Du bör aldrig överskrida användningsperioden, utan släng alltid linsen när du ska. Du riskerar annars jobbiga infektioner.

“Oftast glömmer jag att jag har linser. De är så sköna.” – kund hos Lenson

 

Typ: Progressiva endagslinser

Styrkeomfång: +6.00D till -10.00D i 0.25D steg

Material: Nelfilcon A

Vätskehalt: 69%

Hitta billiga DAILIES Aquacomfort plus Multifocal

 

 

Coopervision Biofinity Multifocal Linsjakt

Biofinity Multifocal

Biofinity Multifocal – en av de bästa progressiva linserna på marknaden idag! De är progressiva dygnetruntlinser från CooperVision speciellt utformade för dig som behöver två styrkor. De kan även användas som Progressiva månadslinser, om du väljer att inte sova med dem. Då får du ut maximal komfort och syregenomsläpplighet, samtidigt som linsens livslängd bli längre. Använder du dem på dagen håller de en månad, medan om du använder dem dygnet runt håller de i 6 dagar.

Biofinity Multifocal är väldigt populär och fungerar för de flesta. De hjälper dig se bra på både nära och långt håll, samtidigt som de erbjuder hög komfort – hela dagen. Har du torra ögon är dessa linser ett alternativ för dig. De innehåller mindre vätska, men teknologin Aquaform tillåter linserna att hålla kvar mer vätska i ögat. Så att de inte torkas ut under dagen. Vi rekommenderar Biofinity Multifocal om du vill prova använda Progressiva linser!

 

“Bästa linserna jag använt” – kund hos Lensway

Linstyp: Progressiva dygnetruntlinser / månadslinser

Material: Comfilcon A

Styrkeomfång: +6.00 D till -8.00 D

Vätskehalt: 48%

Hitta billiga Biofinity Multifocal

coopervision proclear 1 day multifocal

Proclear 1 day multifocal

Proclear 1 Day Multifocal är multifokala endagslinser från tillverkaren Cooper Vision. De passar dig som har torra ögon, och vill ha en billig men bra endagslins. Proclear 1 day Multifocal är en prisvärd lins, som rekommenderas av många.

Material innehåller PC Hydrogel, som binder vattenmolekylerna så att linsen håller sig återfuktad. De flesta upplever därför linserna som bekväma hela dagen. Då de kastas varje dag slipper du någon infektionsrisk, och du behöver aldrig lägga tid på renöring och förvaring. Det är viktigt att inte använda linserna längre än just en dag, då detta kan orsaka skador på ögonen.

Ett problem med endagslinser är att den tunna kvaliteten kan innebära trasiga linser vid leverans. Sker detta har du alltid rätt till nya linser från din återförsäljare. Skulle det bli ett för stort besvär kan du prova en annan linssort.

Linstyp: Progressiva endagslinser

Styrkeomfång: +6.00 till -10.00 (i steg av 0.25; i steg av 0.50 efter -6.00)

Material: Omafilcon A

Vätskehalt: 60%

 

Jag har varit jättenöjd med dessa linser. För mig funkar dessa mycket bättre än mina glasögon (halvprogressiva) eftersom med dem kan jag inte läsa alls.” – kund hos Lensway

Hitta billiga Proclear 1 day Multifocal