Alla borde ha ögondroppar hemma

Ögondroppar ögon linser billigt på näter Linsjakt

Nästan alla upplever att de får torra ögon emellanåt. Kanske känner du dig trött och får då torra ögon – eller har du suttit för länge framför datorn och får därför torra ögon? Vissa kontor kan har dålig luft, och det är inte kul att börja känna sig trött i ögonen under arbetstid. Vid dessa tillfällen är droppar en räddare i nöden. Det är intressant hur mycket ens ögon påverkar den allmänna känslan av energi. Även om du inte är trött egentligen, kan du lätt uppleva att du känner dig trött när du har torra ögon. Få ut maximalt av dagen och dina sysslor med något så enkelt som en droppe.

Just linsbärare har speciellt lätt att uppleva torrhet i ögonen. Linsen lägger sig som ett extra hölje över ögonen, vilket kan strypa ögonen mer än om man inte har linser. Idag är kontaktlinser så pass utvecklade att de återfuktar ögonen väl ändå, men om du har problem med torra ögon behöver du en extra insats. Det finns mängder av olika droppar som hjälper för detta. Ögondroppar köper du enkelt, billigt och receptfritt på nätet.

Ögondroppar på flaska

När du handlar dina linser billigt på nätet kan du smidigt lägga till en flaska ögondroppar i din beställning. Det är helt enkelt en bra sak att ha hemma. Linsvätska brukar man köpa till när man har veckolinser, månadslinser, dygnetruntlinser m.m. för att rengöra linserna. Ögondroppar är alltså inte samma sak, utan något du gott behöver utöver din linsvätska.

En flaska droppar burkar ligga mellan 50 kr – 300 kr beroende på märke och egenskaper. De brukar räcka långt, men har kort hållbarhet. Man ska vanligen inte använda samma förpackning mer än en månad efter att den öppnats. Droppar utan konserveringsmedel håller ännu kortare, ofta endast en vecka. En smart idé är att själv märka ut datumet du öppnade förpackningen på flaskan.

En del droppar ska förvaras i kylskåp, framförallt om du sparar en oöppnad förpackning under en längre tid. Men om du inte vill använda ögondropparna när de är kalla kan du ha förpackningen du använder just nu i rumstemperatur.

Fördelar med ögondroppar på flaska:

  • Lätta att förvara
  • Billiga

Nackdelar med ögondroppar på flaska:

  • Kort hållbarhet

ögondroppar olika märken hur använder man ögondroppar rätt Linsjakt

engångs ögondroppar Linsjakt

Ögondroppar på engångsförpackning

Med tanke på hur snabbt man måste slänga dropparna kan det vara smidigare att köpa engångsförpackningar. Dessa brukar inte vara lika kostnadseffektiva, men samtidigt behöver du aldrig slänga en knappt använd förpackning. Så om du vet med dig att du inte använder dina ögondroppar helt regelbundet är dessa alternativet för dig. En förpackning om 20 st brukar kunna kosta ca 40 kr.

Engångspipetter ska du bara använda en gång, även om det finns läkemedel kvar i en öppnad pipett.