Glöm inte Linsförvaringen

När du handlar linser på nätet, är det lätt att glömma tillbehören, såsom linsfodral. Använder du Veckolinser, Månadslinser m.m. som tas ut på natten behöver du alltid både Linsvätska och Linsfodral. Utan dessa kommer du inte långt. Som tur är går det snabbt och enkelt att lägga till dem i beställningen, så får du hem dem i brevlådan. 

Olika typer av Linsbehållare

linsetui linsfodral linsförvaring linsbehållare Linsjakt

Den vanligaste formen på linsfodral är liggandes. Den har två behållare med skruvlock. Ena locket är enkelt och praktiskt nog utmärkt med ”R”, vilket står för RIGHT (engelska för höger). Tack vare det behöver du aldrig fundera över var du la vilken lins. De flesta med linser har nämligen olika styrkor på vardera lins. För att detta ska fungera så enkelt som möjligt är det smart att alltid börja sätta i just höger lins.

 

Unikt Linsfordal praktisk ny Linsjakt

En annan variant på linsförvaring är den stående behållaren. Den är ovanlig i Sverige, men fungerar så att du doppar ner linserna i vätska med hjälp av en ”håv”. Den är designad på detta sätt för att rengöra linserna grundligare i fodralet. Hur? Jo, den är nämligen utformad med en snurrfuntion. Du vrider på locket så att hållaren roterar i linsvätskan. Smart va? Som en tvättmaskin för linser. Även detta linsfodral är utmärkt med H, så att du vet vilken lins som ska placeras var.

Här hittar du en video på hur det går till när man rengör linserna med ett snurrfodral.

Du vrider på locket så att hållaren roterar i linsvätskan. Smart va? Som en tvättmaskin för linser.

Vad kostar ett linsfodral?

Det finns många varianter av linsfodral/etuier. Allt från de enklaste standardfodralen till roliga utsmyckade fodral. Såsom gulddetaljer eller roliga djur.

De brukar kosta mellan 15-50 kr beroende på utseende. När du handlar Linsfodral rekommenderar vi dock att du köper dessa från en pålitlig sida eller optiker. Det finns gott om billiga varianter på internet, men då är du inte garanterad att de fungerar som de ska. Eller att de är hygieniskt godkända.

Men precis som att det kan vara kul med roliga mobilskal kan det vara roligt med utsmyckade linsbehållare. Piffa upp ditt barns linsfodral, så att det blir roligare att använda linser. Här kan du hitta roliga alternativ på linsfodral.

roliga linsfordal djur grodor kycklingar Linsjakt