Har du också hört att kontaktlinser kan fastna både på och bakom ögat? Detta skapar en skrämmande bild av användningen av linser. Ingen vill väl att en lins ska fastna i ögat. Ögat är en känslig del av kroppen och att tänka att något skulle kunna fastna i ögat är obehagligt. Du kan dock vara lugn. Att Linser skulle kunna fastna både bakom och på ögat är en falsk myt och faktiskt även fullkomligt omöjligt.

Varför är det omöjligt för linsen att fastna?

Att linser skulle kunna glida bakom ögat och fastna är en omöjlighet då ögat och ögonlocket är ihopbundet med en tunn hinna som gör det fysiskt omöjligt för en lins att fastna bakom ögat. När det kommer till att linser skulle kunna fastna på ögat så är även detta omöjligt. Ibland kan det upplevas som att linsen har sugit sig fast som en sugpropp på ögat. Detta kan du uppleva om ögat är väldigt torrt. Det du behöver göra då är att försöka få igång tårproduktionen eller droppa ögondroppar eller saltvattenlösning i ögat för att få bort detta.

Får man problem med sina linser beror det i många fall på att man slarvat med att följa anvisningar kring hur man använder linserna. Det är viktigt att alltid läsa förteckningen kring hur du ska använda dina linser. Dessa finns skrivna på eller inuti förpackningen som dina linser levereras i. Följer du anvisningarna kring hur du ska använda dina linser kommer du i de flesta fall uppleva god komfort i din användning.