Svar: Nej, låna aldrig linser sinsemellan.

Det är otroligt viktigt att inte låna linser av varandra. Det spelar ingen roll om de är utan styrka, såsom färgade linser. Det spelar heller ingen roll vem det är, vare sig det är ditt syskon eller en vän. Anledningen till att ni aldrig byter linser med varandra är bakterier. Vi har alla olika bakterieflora i och omkring ögat, vilket innebär att vi kan få infektioner och ögoninflammation av fel bakterier. Dessa går in i linsen, så rengöring blir meningslös. Om du vill ha färgade linser på en fest eller liknande, köp alltid egna. Ingen fest blir rolig med infekterade ögon. Att låna linser innebär att låna ögonsjukdomar.

Skötseln av linser är viktigare än de flesta tror, så om du köper linser på nätet bör du träffa en optiker. Gör en synundersökning, få reda på vad just dina ögon behöver och klarar av. Där får du även hjälp med hanteringen av linserna, och får förklarar för dig varför det är så otroligt viktigt med rengöring.

linsjakt-linser-färgade linser-ögat-låna linser-låna-ut linser-skötsel-linsvätska-rengöring-ögoninflammation-ögonsjukdomar-linsskötsel-linsguide-billiga-närsynthet-översynthet-brytningsfel