Svar: Rengör med ljummet vatten, rengöringsmedel och en putsduk för glasögon.

Glasögonen är din väg till att se bra, rengör dem regelbundet så slipper du se suddigt helt i onödan. Vi betalar stora summor pengar för vår syn och vår glasögon, men ändå är vi många som sen slarvar med vården av glasögonen. Med smutsiga glasögon ser du dåligt och anstränger ögonen. Om du inte bevarar dem i ett fodral är risken stor att de blir sneda, repade och börjar sitta dåligt.

Men tänk på att om du putsar glaset med din t-shirt är risken stor att du repar den med smutspartiklarna du dragit på dig under dagen. Var noggrann med hur du rengör dina glasögon, så slipper du köpa nya var och vartannat år.

Steg för steg

  1. När du ska rengöra dina glasögon bör du först skölja av dem i ljummet vatten. Detta för att skölja bort eventuella damm- och smutspartiklar som kan ligga kvar på glasen och repa ytan.
  2. Spraya med rengöringsmedel som är avsedda för glasögon, de är milda men ändå rengörande. Andra medel som exempelvis aceton innehåller ämnen som kan förstöra ytbehandlingen på dina glas.
  3. Putsa med en putsduk för glasögon, eller en mikrofiberduk du inte använder till något annat. Var noggrann med att ha en specifik duk till glasögonen, då det annars kan fastna partiklar som kan repa glasen.

 

rengör-glasögon-spray-putsduk-linsjakt-synfel-närsynthet-översynthet-astigmatism-bågar-glas-rengör