Är kaffe bra eller dåligt?

Vad är egentligen bra för synen? Vi lever i ett kaffe älskande land. Hela vår fikatradition är uppbyggd kring just kaffe. Inte konstigt att det går så mycket rykten och myter om kaffet. Är kaffe bra eller dåligt för oss?

Råden från tidningar och forskning kommer och går. Det är väldigt svårt att veta vad som verkligen stämmer. Man kanske inte behöver ta för allvarligt på all fakta som vi matas med. Faktum är att kaffe kan vara bra för vissa och sämre för andra. Eller bra för en del av kroppen, och sämre för en annan.

Kaffe kan vara bra för din syn

Ny forskning visar nämligen att kaffe kan vara bra för synen. Bästa nyheten på hela dagen för en kaffeälskare! Forskare vid Cornell University i USA har lyckats hitta samband med god ögonhälsa när man får i sig mycket kaffe. Studien är gjord på möss och visar att de antioxidanter som finns i kaffe hjälper näthinnan att inte brytas ned på samma sätt som den gör i vanliga fall.

När vi blir äldre eller drabbas av glaukom bryts näthinnan ned. Näthinnan består av viktiga celler som hjälper oss att se. När näthinnan bryts ned så får vi därmed försämrad syn. En dagligt kaffeintag kan alltså motverka denna process.

Kaffe är bra för synen Linsjakt