halloween utklädnadsfest maskerad utklädnad fest linser crazy linser cookie linsjakt

Färgade linser till utklädnad och fest

Börjar Halloween närma sig och det är dags att hitta den perfekta looken? Det finns färgade linser för varje tillfälle. Framförallt finns det ett stort utbud av crazy-linser, vilket är färgade linser som passar perfekt vid halloween. Varför nöja sig med kläderna, peruken och smink, när man kan ha coola linser som förstärker outfiten. Idag finns det bland annat linser som gör att dina ögon visar enbart pupillen, sådana som ger dig kattliknande ögon och linser där pupillerna till synes pekar åt olika håll. Ja, allt du kan tänka dig. Sclera är en variant av crazy-linser, en större linstyp som täcker hela ögat så att ögonen upplevs som t.ex. helst röda eller helt svarta.

Crazy-linser

twilight vampyr färgade linser halloween linsjakt

En häftig specialeffekt till din maskeradklädsel! De används i kända filmer och serier som true blood och twilight. Crazy-linser är den vanligare varianten av färgade linser. De har samma form och storlek som vanliga linser, men har ett färgat lager i. Dessa färger täcker alla ögonfärger, så att de fungerar för nästintill alla. Alltså kan du få dessa med eller utan styrka, och såväl endagslinser som månadslinser.

Behöver du köpa linser med styrka, är det viktigt att minnas att du precis som med vanliga linser behöver gå via en optiker för att få rätt recept innan du beställer. Crazy-linser utan styrka behöver du inte recept för, men du bör fortfarande följa alla anvisningar och inte bära linserna längre än rekommenderat. Dessa linser är ett roligt attribut till halloween, men bara om de används ansvarsfullt. Inte alla färgade linser säljes parvis, så var uppmärksam på detta när du beställer linserna på nätet.

Crazy-linser är en billigare variant än sclera och lättare att använda. Speciellt för de som är ovana vid medicinska linser. Dessutom kan du använda dem längre än Sclera-linser tack vare deras bekväma utformning.

 

Köp Crazy linser till Halloween

Fun kontaktlinser för halloween färgade linser Linsjakt

KÖP FUN till Halloween

Colorvue linser färgade linser på nätet Linsjakt

KÖP ColorVue Crazy till Halloween

 

 

sclera linser crazy linser online billigt via linsjakt

Sclera-linser

Sclera är engelska för ögonvita, och är benämningen på en linstyp med en helt annan utformning än vanliga linser eller crazy-linser. De täcker inte bara iris utan är heltäckande – de lägger sig över i princip hela ögonvitan också. De mäter hela 22mm i omkrets, därav kan du få ögon som upplevs t.ex. helt svarta. Detta fungerar då mittpunkten framför pupillen är transparent, så att bäraren kan se trots att de framstår som täckande. I och med deras storlek kan de vara svårare att sätta i, speciellt för den ovane. Se till att ha gott om tid när du provar dem för första gången, och ta gärna hjälp av instruktionsvideor.

Sclera-linser brukar inte erbjudas med styrka, och är dyrare än andra färgade linser. De ger dig en långt mer effektfull look än crazy-linser och går att återanvända vid flera tillfällen.

För halloween och fest är dessa linser de absolut mest dramatiska. Sclera-linser garanterar dig uppmärksamhet när du går på maskerad. Med hjälp av heltäckande linser kan du få till en perfekt skräckinjagande vampyr-, zombie-, eller Dracula-look.

Innan du köper dem är det dock viktigt att veta att de inte är lika bekväma som andra linstyper. Den rekommenderade bärtiden är därför ca 3 timmar per tillfälle. De passar bra för kortare fester och kan oftast återanvändas i 6 månader efter bruten förpackning, om de förvaras i rätt – i ett etui med linsvätska. Då linser alltid måste förvaras i ett linsetui är det viktig att veta att du behöver köpa ett tillräckligt stort etui till Sclera-linser.

Colorvue Sclera crazy lens Linsjakt

KÖP ColorVue SCLERA

 

Colorvue Sclera Full eyes färgade linser för halloween Linsjakt

KÖP ColorVue SCLERA FULL EYES

 

 

Viktigt att tänka på

Kontaktlinser har fram till 2011 varit receptbelagda och endast erbjudits av legitimerade optiker. Att de idag kan köpas billigt på nätet, utan recept har pressat priserna till konsumenternas fördel, men även skapat en helt ny problematik kring användandet. Linser är ett säkert hjälpmedel vid korrigering av synfel – om personen som använder dem känner till hanteringen och kraven på skötseln.

linsjakt sclera linser halloween utklädnads fest linser maskerad linser läskiga vampyr Dracula linser med effekter röda linser svarta linser

Komplikationer bland unga

Färgade linser är framförallt populärt bland den yngre målgruppen, vilket ofta leder till komplikationer. Alla som köper och använder linser bör informeras och lära sig om hur man undviker risker. Många rekommenderar därför inte linser till personer under 18 år. Det finns inga lagar kring åldersgränser i Sverige, men i länder som Japan där användningen av linser är så utbredd har de receptbelagt även färgade linser utan styrka. Vilket tydligt antyder att användningen bör tas på större allvar. Här får linsbäraren själv avgöra om hen kan hantera linserna. Men ta gärna hjälp av en vuxen om du funderar på att skaffa färgade linser och är under 18 år.

Du behöver en linsbox och linsvätska

Rengöringen av linser är avgörande. Om du köper färgade linser på internet, ingår inte linsvätska eller etuit som du förvarar dem i. Dessa måste köpas till extra. Utan dessa kan du inte spara dina linser även om de är månadslinser. Detta är på grund av att linser absolut inte kan rengöras i vatten. Det finns elakartade bakterier i kranvatten som fastnar i linsen och infekterar dina ögon.

halloween linser linsjakt färgade linser med effekter för maskerad utklädnad sclera linser crazy linser

Färgade linser kan påverka ditt synfält

Om man inte är van vid att ha linser så är det väldigt bra att testa dem i lugnt och ro innan användningen. Det kan vara något pilligt att sätta i och ta ur dem. Det är även bra att se så de inte skaver eller sitter konstigt. Det finns en risk att ditt synfält störs något av formen på färgade linser så att du ser sämre. Men överlag brukar de inte störa synförmågan allt för mycket. Kom ihåg att tvätta dem i linsvätska efter varje användning.

 

 

Låna aldrig linser sinsemellan

Vi har alla olika bakterier i ögonen hela tiden, som inte bör föras över till någon annan. Därför är det viktigt att aldrig låna ut linser till någon, vem det än är. Personen riskerar då en ögoninflammation och linserna blir oanvändbara för er båda.

Linser först, smink sen

Hur gör man? Sminkar man sig först och linser i sen eller tvärtom? Det finns en gyllene regel när man hanterar linser och smink. Linserna går alltid först. Alltså sätter du i linserna först, innan du applicerar sminket, och tar ut linser först innan du tar bort sminket.

sclera linser crazy linser linsjakt