Förändra ditt utseende med färgade linser

Färgade kontaktlinser är linser som används av främst kosmetika skäl. De är i stort sett helt vanliga linser men med ett lager färg. Den allra vanligaste varianten är utan styrka, men det finns även färgade linser för personer med brytningsfel. Färgade linser används ofta till vardags för att få en annan ögonfärg än man har naturligt. Dessa kan även användas för att dölja ojämnheter och ärr på iris. Crazy-linser är en variant av färgade linser med onaturliga ögonfärger och mönster, som främst passar för en dramatisk look vid utklädnad.

ögon med färgade linser, hitta billiga färgade linser online beställ hem linser på nätet via linsjakt

 

Olika typer av färgade linser

Färgade linser kan delas in i tre kategorier: opaka, enhancers och crazy-linser.

Opaka linseropaka linser färgade linser

kan alla använda då det är en helt täckande lins. Din egen ögonfärg täcks över och pga detta har denna lins ett ofärgat hål för pupillen. Opaka linser är spräckligt målade för att imitera utseendet av en riktigt iris, och är sammansatta av två eller tre olika fäger, ibland med en mörk kant runt om precis som irisar ofta har i verkligheten.

Enhancer-linser

är linser som bara förstärker någons naturliga ögonfärg. (Enhance = engelska för förstärka). Därför kan bara personer med typiskt ”nordiska” ögon använda dessa linser, dvs om man har blå, grå eller gröna ögon. Har man bruna ögon blir det liten eller ingen skillnad med en enhancer-lins. Denna är svagare färgad i en och samma färg och är alltså inte ”målad”. Eftersom bärarens egna ögon syns igenom behöves inget spräckligt mönster. Enhancer-linser har heller inget hål för pupillen.

Hitta billiga färgade linser på nätet, jämför priser på kontaktlinser med linsjakt Freshlook Dimensions - Alcon

Köp Freshlook dimensions

CIBA Vision - FreshLook ColorBlends Billiga Färgade Linser

Köp Freshlook Colorblends

 

Crazy-linser

crazy linser färgade kontaktlinser med eller utan styrka linsjakt

Färgade linser finns både med och utan styrka. Det här gör att även du som till vardags inte använder linser kan byta färg på ögonen. Du som använder linser ges genom färgade linser en möjlighet att göra något extra roligt av ditt behov av linser. Stunta i att byta bågar på glasögonen, satsa på en ny ögonfärg istället! Färgade linser är perfekta om du vill skapa lite förändring i ditt utseende. Idag finns det färgade linser som är tillverkade för att förstärka din egen ögonfärg, dessa kallas för tinted-linser. Har du ljusbruna ögon men vill ha lite mörkare? Nu finns det linser för det. Att byta ögonfärg förändrar ditt utseende mer än vad du kan tänka dig. Har du blåa ögon men vill se hur du skulle se ut i gröna? Prova opaque-linser, det är helfärgade linser som byter ögonfärg helt och hållet! De som känner dig kommer tycka du ser annorlunda ut men de kommer inte riktigt förstå vad det är. Tänk dock på att även färgade linser kräver linsvätska och etui. Glöm inte att köpa det så du bevarar linserna och håller de fräscha – då kommer du kunna nyttja de mer.

Viktigt att tänka på

färgade linser linsjakt test

I och med att färgade linser har gjort att kontaktlinsen har gått från en medicinsk synkorrigering till en accessoar eller rolig pryl har användningen blivit mindre säker. När man köper färgade linser för skojs skull finns inte samma förståelse för risker och ansvar. Färgade linser är framförallt populärt bland unga. De kan enkelt beställas hem från internet billigt, utan kunskap eller recept. Det är därför ofta som hygienen inte sköts som den ska. Linserna lånas mellan vänner och sprider bakterier som kan orsaka ögoninflammationer.

Låna aldrig linser av varandra, då detta kan leda till jobbiga ögoninflammationer. Alla har olika bakterieflora i ögonen, och bakterierna går inte bort, så det spelar ingen roll om ni tvättar linserna emellan. När linserna fått en bakterie på sig blir de oanvändbara.

Tänk även på att linserna du köper bör innehålla ett UVB och UVA-skydd. Detta skyddar dina ögon mot solens skadliga strålar.

Färgade linser för synskadade

När vi tänker på färgade linser tänker man oftast på linser man använder för skojs skull. Men få vet att det också finns färgade linser specifikt utvecklade för att hjälpa synskadade med deras ljuskänslighet. Många med synskada behöver en lösning för deras ljuskänslighet eller bländningskänslighet, något som är ett vanligt vardagsproblem hos dövblinda.

Glasögon med filter är en sådan lösning, och fungerar bra för många. Men en del är så pass känsliga för ljus att solglasögonen inte räcker till. Då kan färgade kontaktlinser vara ett alternativ. Precis som glasögonen kan de anpassas med olika filter efter behov. T.ex. kan mörkröda linser hjälpa som bäst under en väldigt solig dag. Fördelen med just linser är detta fall att skarpa strålar inte når in i ögat, så att du slipper skador. Solglasögonen släpper däremot in strålar på både sidorna och rakt uppifrån. Färgade linser alltså en rolig idé med många fler användningsområden än man kan tro.