Veckolinser – Alltid pigga ögon

Veckolinser – ett mellanting mellan engångslinser och månadslinser. Vissa kanske anser endagslinser för dyra eller månadslinser för krångliga. Veckolinser är billiga som månadslinser, men erbjuder dig bättre hygien då du slänger dem efter 1-2 veckor. Dina ögon känns alltså uppfriskade hela perioden! Veckolinser finns också som dygnetruntlinser, av silikon hydrogel. Det innebär att du kan sova med dem, eller använda dem som vanligt men med högre komfort. De finns för astigmatism, som toriska, och utformade för ålderssynthet. Med Veckolinser får du:

Hög komfort – Bekväma material som Hydrogel och Silikon hydrogel

Värde för pengarna – Billigare än endagslinser

Hög hygien – Du byter ut linserna ofta

Mångsidighet – De finns för de flesta synfelen och erbjuds som dygnetruntlinser

ljusbruna ögon Linsjakt jämför Sveriges billigaste linser på nätet vad säger din ögonfärg om din personlighet - ljusbrun

Så använder du veckolinser

Veckolinser används i 1-2 veckor innan du kastar dem och byter dem mot ett nytt par. Under användning tas de ut på kvällen för rengöring, förvaras i linsvätska och sätts i på morgonen igen. Om du använder veckolinser av Silikon hydrogel (dygnetruntlinser) kan du komma överens med din optiker om du vill sova med linserna ibland. Det kan ändå vara bra att rengöra dessa med jämna mellanrum, följ din optikers råd.

Du rengör dina veckolinser i linsvätska varje dag, och förvarar dem i ett etui. Detta måste också rengöras regelbundet och lufttorkas upp och ned. Det är viktigt att förvara linserna rätt, för att de inte ska förstöras. Risken finns också att du får bakterier i linsen, som sedan orsakar infektioner i ögat. Vatten är totalförbjudet i linssammanhang. Vatten innehåller nämligen bakterier och parasiter som tar sig i ögat. Förvara aldrig linserna i vatten! Glöm därför inte att köpa med dessa två tillbehör när du handlar linser på nätet.

Tack vare att du byter ut dina linser ofta, är risken för irritationer mindre med veckolinser. Du löper också mindre risk för beläggningar eller att linsen tappar formen med tiden. Med veckolinser behöver du inte lägga lika mycket tid på underhåll som med månadslinser. Tack vare den korta bärtiden kan de erbjudas i tunnare material.

Bär aldrig linser längre än tiden som angivits!

Det är dock viktigt att du följer anvisningarna – bär aldrig linserna längre än 2  veckor. Med tiden börjar linser samla på sig smuts och proteiner som kan skada ditt öga. Bärtiden är angiven för din hälsas skull.

Vem borde använda veckolinser?

Veckolinser passar de flesta, då de erbjuds i en rad olika styrkor och varianter. Men då det specifika med veckolinser är den höga komforten och enkla skötseln brukar de rekommenderar speciellt till:

  • Förstagångsanvändare och unga/tonåringar. Detta eftersom att de är så lättskötta och medför så lite risker. Det blir helt enkelt mer lättsamt att använda veckolinser, trots att det är så pass kostnadseffektivt.
  • Personer med torra ögon. Eftersom att veckolinser håller sig så pass fräscha och återfuktade passar de för torra ögon. Lider du av väldigt torra ögon kan Silikon Hydrogel vara ett alternativ för dig.

köp-färgade-linser-glad-färgade-linser-billigt-på-nätet-älska-din-ögonfärg-linsjakt-.