Månadslinser: Den populäraste linstypen

Precis som namnet antyder är månadslinser gjorda för att användas i upp till 30 dagar. Det är en korttidslins, som måste tas ut varje kväll för rengöring över natten, och sättas i igen dagen därpå. Efter en månad ersätter du linserna med ett nytt par månadslinser.

Månadslinsen är den mest populära kontaktlinsen. Bland annat för att de är enkla att använda och erbjuder god komfort. Det finns ett stort utbud av olika varianter, som täcker de flesta synfelen, enkla som mer avancerade. Inte nog med det, så är de det billigaste alternativet på marknaden idagkontaktlins progressiva linser vanliga erfarenheter tips och fördelar nackdelar med progressiva multifokala linser linjsakt vi jämför sveriges billigaste linser på nätet

Sköt linserna rätt

Månadslinserna kan alltså användas i upp till en månad, men vid misskötsel håller de inte alltid så länge. Det verkliga antalet dagar beror på hur du sköter dina linser. Har du känsliga ögon kan du behöva byta linser oftare. Då finns alternativet 2-veckorslinser. Det kan även vara avgörande vilken linsvätska du använder.

Månadslinser för torra ögon

Lider du av torra ögon? Månadslinser brukar fungera för de flesta. Men vid speciella fall kan man behöva köpa linser med extra syregenomsläpplighet och återfuktning. Då kan dygnetruntlinser vara ett alternativ. Självklart måste du inte sova med dem, utan kan använda dem som vanliga månadslinser och sova med dem vid enstaka tillfällen. Ett exempel på bra linser för torra ögon är Biofinity månadslinser (länk).

biofinity coopervision Linsjakt

Biofinity – en populär månadslins från Coopervision

Läs mer eller köp Biofinity

 

Linsvätska och etui

När du köper månadslinser på nätet är det viktigt att komma ihåg linsetui och linsvätska. Eftersom att du tar ut linserna över natten behöver du något att förvara linserna i. Linsvätskan smörjer och rengör linsen, så att du slipper få irriterade, infekterade ögon. Vätskan är också avgörande för att linserna ska hålla sig mjuka och klara hela månaden. De specialdesignade linsetuierna är utvecklade för att linsvätskan ska omsluta hela linsen, utan att bakterier kan uppstå. Du beställer enkelt och billigt med dessa när du handlar dina linser. Undvik att förstöra dina månadslinser och förvara dem rätt!

 

 

Vi rekommenderar: Billiga månadslinser

AIR OPTIX HYDRAGLYDE

Med ett par Air Optix Plus HydraGlyde månadslinser från Alcon håller sig dina ögon återfuktade längre än någonsin. Air Optix Plus HydraGlyde är de första och enda linserna med den senaste fuktighetsbevarande Matrixteknologin.

Läs mer eller köp Air Optix HydraglydeAir Optix plus HydraGlyde kontaktlinser

SOFLENS 38

SofLens 38 är månadslinser som är hanteringsfärgade och extra tunna. SofLens 38 är tunna och lätta att hantera och rekommenderas därför ofta till ovana linsanvändare. De finns i minusstyrkor, för närsynta.

Läs mer eller köp Soflens 38

Soflens 38 bausch & lomb Linsjakt

 

BIOFINITY ENERGYS

Biofinity Energys är nya månadslinser från CooperVision avsedda för daglig användning. De kan också användas oavbrutet efter bekräftelse från optiker. Den unika, optiska lösningen och så också kontaktlinsma­terialet har tillverkats speciellt för att möta behoven från livet i dagens digitala värld.

Läs mer eller köp Biofinity Energys

Biofinity Energys Coopervision Linsjakt billiga månadslinser

PUREVISION 2 HD

Purevision2 är tillverkad för att vara tunn och komfortabel och ge en skarpare syn i låg belysning.  Linsen har en god syregenomsläpplighet vilket gör att ögat ser vitt och friskt ut. Dessa linser kan bäras dygnet runt, även när du sover. För ett hälsosamt linsbärande är det viktigt att du följer din optikers ordination.

Läs mer eller köp PureVision 2 HD

purevision 2 hd Bausch and lomb Linsjakt månadslinser bästa pris på nätet

 

 

EVERCLEAR UV

Everclear UV från I-See Vision är lätta att bära under hela dagen då de erbjuder bäraren en hög komfort. Everclear UV innefattar teknologin Edge-Lift som innebär att linsen släpper igenom extra mycket syretillförsel till ögat vilket gör att de är mer bekväma att bära. Linsen har ett UV-skydd som bidrar med att hjälpa till med att skydda ögonen mot solljus.

Läs mer eller köp PureVision 2 HD

everclear UV Linsjakt Månadslinser billiga linser på nätet