EXTRA GLASÖGON – ETT MÅSTE

De flesta använder linser just för att slippa använda glasögon, de är bekväma och märks inte. Men det betyder inte att linsbärare endast klarar sig med sina kontaktlinser. Precis som att glasögon inte passar alla tillfällen gör inte linser det heller. Med ett par extra glasögon kan du se bra hela tiden.

optiker synundersökning glasögon extra för linsanvändare synfel extra glasögon på semester för nyblivna föräldrar vid trötta ögon, framför tvn linsvätska linsetui

Vid förkylning eller allergi

När du är förkyld eller lider av allergiska besvär påverkar det nästan alltid dina ögon. De kan kännas irriterade, torra eller trötta. Just förkylning är risken dessutom stor att du bär runt på mängder av bakterier på händerna, vilka du då för över till ögonen om du ändå hanterar linser. Vid dessa tillfällen är ett par extra glasögon en total räddning. En vardags som redan känns motig kan underlättas enormt av att kunna se problemfritt.

Trötta ögon

morgonen tar det ett tag innan man är igång, och har fixat sig. Att sätta i linserna kanske inte alltid är det första man gör. Framförallt om du lider av större synfel kan det vara skönt att ha ett par glasögon nära sängen, så att du smidigt kan se direkt när du går upp.

Efter en hel dags arbete, då ögonen nästan svider, kan det vara skönt att ta ut linserna. Likaså på kvällen framför tv:n, när du är nära att somna kan du inte ha dem i. Men du är inte sugen på att se dåligt för det.

trasig kontaktlins linser på nätet risker ha alltid extra glasögon som linsbärare måste man ha extra glasögon tappat linsen linsjakt

När du tappar linserna eller då de går sönder

Vid hantering av linser händer det ibland att de går sönder eller tappas och blir oanvändbara. Om du har endagslinser är det ofta inga problem, men kanske vill du inte slösa ett par extra sent på eftermiddagen. Ibland har man inte ens tillgång till nya linser, och är i stort behov av glasögon som lösning.

För nyblivna föräldrar

Första tiden som nybliven förälder är allmänt känt som en tid av sömnbrist. Ofta behöver man vakna och gå upp flera gånger per natt. Om man då lider av dålig syn kan det vara extremt problematiskt att gå i blindo, eller behöva sätta i nya linser vartannat. Ha ett par glasögon nära tillhands så blir upplevelsen något enklare att hantera.

Semester

När du åker på semester är det en bra idé att ha med sig både linser och glasögon. Var även noggrann med att ha med dig linvätska och etui. Ibland kanske renligheten inte är på topp, så att du helst undviker att ta dig i ögonen. Om du dessutom skulle få problem med linserna, eller tappa dem kommer du definitivt tacka dig själv. Att se bra är avgörande för hela upplevelsen – missa inte din egen semester.

semester glasögon extra för linsbärare glöm inte glasögon linsvätska etui linsjakt optiker synundersökning glasögon