Den lättskötta endagslinsen

Verkar det krångligt att använda linser, kanske endagslinser är något för dig! Det är den absolut enklaste, mest praktiska varianten av kontaktlinser. Med endagslinser slipper du rengöra, förvara och vara helt beroende av dina linser. Du sätter bara i ett nytt fräscht par på morgonen, kan se felfritt hela dagen och när du ska gå och sova slänger du dem bara i papperskorgen. Helt krångelfritt! Det går inte att hitta ett mer hygieniskt alternativ, och skulle du tappa en lins är det plötslig inte hela världen.

tvätta linserna med linsvätska och undvik infektioner linsjakt

Mindre risk för infektioner

clariti 1 day coopervision endagslinser Linsjakt
Tips på endagslinser: Clariti 1 day

Tack vare att du slänger dina endagslinser varje dag undviker du att smuts och bakterier byggs upp i linserna, något som kan orsaka infektioner. Med andra linstyper måste man vara extremt noggrann med rengöringen, desinficeringen och förvaringen. Det är mycket att hålla reda på. När man använder månadslinser eller veckolinser händer det även att man inte håller koll på när man öppnade förpackningen. Om du använder linserna längre än rekommenderat byggs bakterier och proteiner upp på linsen vare sig du tvättar dem ordentligt eller inte. Detta beror helt enkelt på linsens hållbarhet och kan inte påverkas. Med endagslinser håller du alltid koll på när linserna bör kastas.

Är Endagslinser billigare eller dyrare än andra linstyper?

En vanlig uppfattning är att linser för endagsbruk är en dyr lyxvariant av linser. Detta stämmer inte helt. Om en linstyp är dyr eller inte beror helt på användarens behov, vilket innebär att endagslinser kan vara det billigaste alternativet för vissa. Först och främst pressas priserna hela tiden, till kundens fördel. Endagslinser är billigare idag är de var för 10 år sedan. Sedan är priserna som sagt relativa, och för dig som inte använder linser regelbundet är endagslinser den enda prisvärda linstypen. Just för att du endast betalar för linserna när du använder dem. När du öppnat en förpackning månadslinser spelar det ingen roll om du inte hunnit använda dem alla 30 dagar – du måste ändå slänga dem efter en månad.

Biomeics 1 Day extra Coopervision
Tips på endagslinser: Biomedics 1 day Extra

Så, styckvis är de dyrare, men inte när man tänker på hur mycket du får ut av pengarna. T.ex. om du tappar eller har sönder en månadslins har du plötsligt förlorat ett värde av 30 dagar, istället för 1.

Ett annat plus för ekonomin är att du slipper köpa dyra linsvätskor och tillbehör som etuin. Detta är något man sällan tänker på när man handlar linser på nätet. Med andra linstyper måste du räkna in extra kostnader som inte tillkommer med endagslinser.

endagslinser frihet att använda linser när som helst, det mest praktiska bekväma och hygieniska alternativet på linser köp linser billigt via linsjakt

Friheten med endagslinser

dailies aquacomfort plus endagslinser billiga linser på nätet via linsjakt
Tips på populära, billiga endagslinser: DAILIES

Med endagslinser är du fri att se bra, när du vill, var du vill. Att resa med linser blir plötsligt lika enkelt som att resa med glasögon. Detta beror framförallt på att man inte har lika tydliga rutiner medan man reser. Kanske är det svårt att hålla koll på skötseln av linserna. Man är inte heller jättesugen på att ställa sig och krångla med linserna på flygplatsen, eller på ett hostel med mindre renliga toaletter. Med endagslinser kan du använda linser de dagar du känner för det, och det räcker med att ha ett handfat för att tvätta händerna innan du sätter i dem. Skulle du tappa en lins är det bara att sätta i en ny.

Vem borde använda endagslinser?

Så, endagslinser är alltså det optimala alternativet för många. Speciellt för dig som:

  • Vill prova på linser
  • Har lättare synfel
  • Inte använder linser varje dag
  • Lever ett liv utan tydliga rutiner
  • Sportar mycket
  • Lider av pollenallergi m.m.
  • Reser mycket

välja gravid linsjakt linser risker linsvätska glasögon synundersökning recept

Endagslinsens uppkomst

När kom första endagslinsen egentligen? Endagslinsens historia må vara kort, men är en av de mest avgörande för linsens utveckling till vad den är idag. Den första engångslinsen lanserades 1993, av engelskmannen Ron Hamilton. Den framgångsrike VD’n för Cooper Vision hade tagit en paus från huvudkontoret i USA för att forska fram en ny linstyp i sitt hem, och uppfann endagslinsen. Det mest anmärkningsvärda med denna upptäckt är inte bara att man plötsligt kunde använda linser mer ledigt och avslappnat – utan att priset på linser sjönk som en sten. Det gick från att vara en dyr investering med mycket krångel, till att sjunka med 99% för en lins som inte behövdes rengöras.

 

Vi rekommenderar: Populära Endagslinser

Proclear 1 day, endagslinser med bra kundbetyg.

Köp Proclear 1 Day här

proclear 1day endagslinser linsjakt