DYGNET-RUNT-LINSER

dygnet-runt-linser-linsjakt-flera-linstyper-multifokala linser-progressiva-bifokala-trifokala-presbyopi-åldersynthet-synfel-närsynthet-översynthet-astigmatism-brytningsfel-synundersökning-optiker-glasögon-läsglasögon-billiga-online-nätet-beställ linser-köp linser online-märken-endagslinser-månadslinser-dygnetruntlinser

Kontaktlinser är ett modernt och bekvämt sätt att korrigera synfel, men kanske känns det lite krångligt att sätta i och ta ut linserna hela tiden. För de som vill ha linserna i konstant – till och med på natten, finns det Dygnet-runt-linser. Dessa linser är gjorda på silikonhydrogel. Att sova med andra linser skapar syrebrist i ögat, men silikonhydrogelen förhindrar detta. Det är ett revolutionerande material som släpper in betydligt mer syre än någon annan linstyp. De återfuktar mer än vanligt, vilket även gör att du knappt känner av dem överhuvudtaget.

Vissa Dygnet-runt-linser kan du använda i upp till 30 dagar i sträck. Vanligast är dock användning i en eller två veckor, utan att ta ut eller tvätta linserna. Det passar alltså den aktive, när man är på resande fot eller de som ofta går upp under natten – t.ex. nyblivna föräldrar.

 

Jämför pris på Dygnetruntlinser

Det är viktigt att inte använda linsen längre än den är menad för. När användningsperioden är över ska de tas ut och slängas. Annars kommer bakterier och proteiner bildas i linsen, vilket kan skapa ärrbildning på hornhinnan. Funderar du på att skaffa dygnet-runt-linser? Kontakta din optiker och prova ut ett par säkert och smidigt.

 

dygnet-runt-linser-silikon hydrogel-sova-sov med-somna med-torra ögon-linsjakt-linser-synfel-aktiv-gravid-vaken natten-tupplur-syrebrist-återfuktande

FÖRDELAR

  • Minimal hantering
  • Minimal skötsel
  • Bra vid torra ögon
  • Kan tas ut under natten om du önskar

NACKDELAR

  • Dyrare än vanliga linser
  • Inte optimalt för de som vistas i dammiga miljöer
  • Inte lika slitstarka som vanliga linser vid rengöring

 

Var medveten om att det finns människor med silikonallergi, som reagerar på dygnet-runt-linser. Så om du upplever irritation eller rodnad när du börjar använda dina nya linser, kontakta din optiker. Men de allra flesta kan bära linserna utan problem och uppskattar dess egenskaper.