Innan du skaffar linser

Linser-börja-använda-linsjakt-linsguide-synfel-synundersökning-synkontroll-optiker-linsguide-linser-glasögon-närsynthet-översynthet-brytningsfel-astigmatism-ögoninflammation-rengöring-linsvätska

Är du intresserad av att börja använda linser? Det är ett enkelt och smidigt sätt att korrigera synen, och du märker knappt av att du bär dem. Bra va? Men det finns en del steg på vägen dit, och det första är Synundersökningen. Kanske har du glasögon sedan innan, så att du vet ditt synfel och dina värden. Men linser är långt mer komplext än glasögon, och du behöver få dem utprovade så att de passar just dina unika ögon. Så om du vill köpa linser på nätet utan en synundersökning och ett recept från optiker, tänk om. Var rädd om dina ögon och skaffa rätt linser – boka in en synundersökning.

 

Gratis synundersökning

Börja alltid med att höra runt bland olika optiker, för att hitta bästa erbjudandet. Eller kanske bara en optiker som får dig att känna dig trygg. Ofta har du möjligheten att gå på gratis kontroll hos optiker, utnyttja det. Det är endast för din egen skull, då du kan få allvarliga konsekvenser av att använda fel linser. Användare av linser behöver ofta ett par extra glasögon, för när de inte kan eller vill ha linser i. T.ex. framför tv:n på kvällen eller vid förkylning. Optikern hjälper dig att hitta en lösning för både linser och glasögon, och ofta kan du få specialpris på köpet.

De låter dig ofta prova en linstyp några dagar eller en kortare period. Om den inte passar kan du då byta, och därmed hitta den optimala lösningen för dig. Optikern hjälper dig dessutom att lära dig sätta i och ta ut linserna enkelt. Du kan ställa frågor eller förklara om något känns konstigt.

börja-använda-rengöring-farligt-lins-linsjakt-linser-linsvätska-solution-rengöring-sorter-optiker-linsetui-tvätta-ögondroppar-synfel-synundersökning-optiker

I början kan det vara lite klurigt med hanteringen av linser. Din optiker förklarar hur man rengör och förvarar linser – och varför det är helt avgörande för att undvika infektioner.

Om hygienen inte sköts, på grund av att man inte vet hur man ska hantera linser – får man lätt irriterade, infekterade ögon. Om man använder fel sorts linser kan det leda till skador på hornhinnan som kan leda till nedsatt syn eller syrebrist i ögat som kan leda till utvidgade blodkärl och blindhet.

Synundersökningen är även en chans för dig att se så allt står rätt till med din ögonhälsa. Om något skulle indikera på avvikelser, får du den hjälp du behöver och slipper dras med elakartade konsekvenser. Dessa undersökningar är a och o för att få en positiv upplevelse av sina linser. Därefter kan du sen i lugn och ro övergå till att köpa linser billigt på nätet om du vill.

Återbesök

När du börjar använda linser är det viktigt att få in rutin på återbesöken. Hur ofta du bör göra en synundersökning beror på ålder, synfel och den upplevda hälsan. Det skiftar alltså från person till person vilket behov man har. Använder du kontaktlinser bör du undersöka ögonen varje år. Annars gäller vartannat eller vart tredje år. Det viktiga är att alltid hålla koll på dina ögon, och gå till optikern när du upplever att synen förändrats eller upplever något som helst problem.

Undersök synen varje år om du:

  • är under 18 år, med synfel
  • över 65 år
  • Använder kontaktlinser

Vi rekommenderar alla att undersöka ögonen regelbundet, även de utan synfel. Som minst vart tredje år. börja-använda-första linserna-skärm-resultatet-optiker-linsjakt-ögonhälsa-återbesök-resultat-synundersökning-faq-information-linser-synfel-översynthet-närsynthet-glasögon

När du köper linser på nätet

Det är framförallt viktigt att veta att man inte kan strunta i synundersökningen när man köper linser på nätet. Bara för att det är billigare är det inte alltid bättre. Det medför ett eget ansvar, du måste verkligen veta vilka linser du ska köpa. Vi på Linsjakt hjälper dig hitta den lins din optiker rekommenderat för just dig. Med vår märkesguide kan du hitta dina linser billigare på nätet.

Till märkesguiden

Om du vill börja köpa linser på nätet är det viktigt att veta att det finns piratkopior. Köp endast originalen, då piratkopiorna kan vara osteriliserade och riskfyllda att använda. Många av dem har ingen kundservice och är omöjliga att få tag på om du skulle få besvär av linserna.

 

Tips: billiga månadslinser med bra kundbetyg

BIOFINITYMånadslinser från Coopervision

biofinity coopervision Linsjakt

Läs mer eller köp Biofinity

 

Tips: populära endagslinser!

DAILIES AquaComfort PLUSEndagslinser från Alcon

dailies aquacomfort plus endagslinser billiga linser på nätet via linsjakt

Läs mer eller köp DAILIES