Linsvätska i rätt storlek

hur fungerar linser? Linsjakt jämför Sveriges billigaste linser så fungerar flera linstyper Som Multifokala linser / Progressiva / Bifokala Trifokala för Presbyopi / Åldersynthet och vanliga synfel som Närsynthet / Översynthet Astigmatism Brytningsfel Synundersökning hos Optiker slipp glasögon och läsglasögon billiga linser online på nätet, Beställ linser Endagslinser månadslinser dygnetruntlinser

Vi linsbärare behöver ju ha med oss våra linser även på semestern, vilket innebär att vi behöver få med linsvätska i packningen. Om man ska ut och resa kan det kännas jobbigt att bära med sig tunga flaskor linsvätska. Vid tillfällen då vi reser lätt, med handbagage är detta inte heller möjligt. Det finns då vissa regler kring hur mycket vätska man får ta med sig, vilket idag inte får överskrida 100 ml.

Som tur är går det att köpa linsvätska i reseförpackningar. Dessa överskrider aldrig 100 ml per förpackning. Ibland får du praktiskt nog med dig 2 st. En för resväska och en att bära med dig. För även om du tänkt checka in ditt bagage kan det vara en smart idé att ta med sig en liten flaska i handväskan. Man vet aldrig när man behöver göra rent sina linser.

Vissa märken erbjuder förpackningar med två små flaskor under 100 ml. En att checka in och en att bära med dig. Så att du alltid kan rengöra dina linser!

Viktigt att veta är att du inte kan hälla över din linsvätska till en vanlig reseförpackning. Linsvätska är endast hygienisk om den inte lämnat sin ursprungsförpackning. Du slösar då din annars fullt fungerande vätska och du riskerar att få bakterier i dina linser.

Reseförpackning Linsvätska 60 ml x 2 Linsjakt

Packa extra linser

När du ska resa är risken alltid att något händer med dina linser. Du kanske tappar dem, eller så går ena sönder. Ingen linsbärare vill behöva spendera sin semester med att se dåligt. Tänk alltid på detta när du packar. Om du använder Månadslinser, packa ett extra par! Om du använder Endagslinser, ta med minst 2 par extra. Det kan även rekommenderas att ta med dina extraglasögon!

Glöm inte att packa:

  • Dina linser
  • Extra linser
  • Linsetui
  • Linsvätska (även en liten reseförpackning)
  • Extra glasögon
  • Ögondroppar

resa med linsvätska Linsjakt