Svar: Antireflexbehandling (AR) innebär att man vidtar åtgärder för att förhindra att reflexioner uppstår.

Har du glasögon utan antireflexbehandling? Beroende på hur känsliga ögon du har, märker du mer eller mindre av blänk och störande ljusreflexer på glasögonen. Har du problem med detta gör inte glasögonen det jobb de ska – se till så att du ser bra.

Med ett antireflexbehandlat glas blir man mindre bländad vid t-ex. bilkörning en mörk regnig kväll. Glaset släpper trots detta igenom mer ljus än ett obehandlat glas, vilket ger en klarare bild. I samband med antireflexbehandling genomförs även andra ytbehandlingar, som ökar prestandan och gör glaset tåligare. Därför är det ofta en fördel att välja till behandlingen på glasen, då de minskar blänk och reflexer och gör att glasen ser klarare ut. Du får ett mer bekvämt seende och dina ögon syns klarare genom glasen.

Däremot är det en extra kostnad, som för de som inte är ljuskänsliga inte gör någon märkbar skillnad. Om du vet med dig att du är ljuskänslig, ibland blir trött i ögonen eller får huvudvärk – köp till antireflexbehandling till dina glas.

köra bil - reflex-antireflexbehandling-glasögon-ytbehandling-närsynthet-översynthet-körkort-synundersökning-optiker-synfel-linsjakt