Linsjakt.nu berättar om Acuvue

Kontaktlinsteknologin har kommit långt sedan de första linserna uppfanns i slutet av 1880-talet, då de var gjorda av glas. Tack vare teknologiska stormsteg tillverkas ACUVUE ® kontaktlinser numera av mycket mer sofistikerade och komplexa material.

Här är bara några av de teknologier ACUVUE ® har utvecklat för att du ska kunna få bekväm, praktisk användning av kontaktlinser och hälsosam tydlig syn.

HYDRACLEAR ® teknologin:

För långvarig komfort och en fräsch känsla

De senaste ACUVUE® kontaktlinserna är tillverkade av silikonhydrogel. Våra avancerade silikonhydrogeler delar många egenskaper med andra hydrogeler men andas bättre och tillåter nästan 100 % av tillgängligt syre2 att passera genom linsen vilket hjälper ögonen att kännas fräscha och bekväma.

Vår exklusiva HYDRACLEAR ® teknologi används i alla våra kontaktlinser av silikonhydrogel för att behålla fukten inne i linsen så att du kan uppleva bekväma, fuktrika linser hela dagen lång.

Prova 1-DAY ACUVUE ® TruEye ®, ACUVUE OASYS ® with HYDRACLEAR ® PLUS eller ACUVUE OASYS® for ASTIGMATISM.

ASD teknologi:

Tar bort oskärpan vid astigmatism

Vid astigmatism måste linserna stanna på plats när du blinkar eller rör på ögonen. Vår accelererade stabiliserings design teknologi använder kraften från din blinkning för att hålla kvar kontaktlinsen i rätt position.

Prova 1-DAY ACUVUE® MOIST for ASTIGMATISM eller ACUVUE OASYS® for ASTIGMATISM för skarp, stadig syn – oavsett vad du håller på med.

LACREON® teknologin:

För fuktiga ögon hela dagen lång

Vår unika LACREON® teknologi låser in en fuktrik ingrediens i kontaktlinsens hydrogelmaterial och hjälper ögonen att förbli fuktiga och fräscha – även framåt kvällen när dina ögon är trötta och behöver det som mest.

För exklusiv LACREON® teknologi prova 1-DAY ACUVUE® MOIST eller 1-DAY ACUVUE® MOIST for ASTIGMATISM.

Endagslinser:

Av bekvämlighetsskäl

ACUVUE® lanserade världens första endagslins. För första gången kunde användare av kontaktlinser njuta bekvämligheten av en ny lins varje dag och slippa desinfektionsvätskor, rengöring och förvaring.

Prova 1-DAY ACUVUE® TruEye®, 1-DAY ACUVUE® MOIST eller 1-DAY ACUVUE® MOIST for ASTIGMATISM.

UV-blockerande filter:

Hjälper till att skydda ögonen mot solen

ACUVUE® kontaktlinser är det enda stora varumärket som blockerar överföring av mer än 98 % av UVB och 85 % av UVA-strålar, som standard över hela sitt produktsortiment.

Genom att bära ACUVUE® kontaktlinser tillsammans med omslutande solglasögon och en bredbrättad hatt skyddar du de områden runt ögonen som enbart solglasögon inte förmår att täcka.

ACUVUE®: Fortsatt ledande inom linsteknologi

ACUVUE OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS var de första flerdagarslinserna som fick. Seal of Acceptance för UV-absorberande kontaktlinser från World Council of Optometry.

De har nu fått sällskap av 1-DAY ACUVUE® TruEye®, som erbjuder högsta skydd mot överföring av solens ultravioletta strålar av alla endagslinser.

ACUVUE® är fast beslutna att fortsätta med banbrytande teknologier för att hjälpa dig att njuta av klar, frisk syn och fortsatt praktisk och bekväm användning av kontaktlinser.

  • 1.Mer syre jämfört med kontaktlinser av hydrogel
  • 2.100 % tillgång jämfört med att inte bära linser
  • 3.Alla ACUVUE® kontaktlinser har UV-blockering klass 1 eller klass 2 som hjälper till att skydda mot att skadlig UV-strålning tränger in i hornhinnan och in i ögat. UV-absorberande kontaktlinser ersätter INTE UV-absorberande ögonskydd som till exempel UV-absorberande skyddsglasögon eller solglasögon eftersom de inte täcker hela ögat och området omkring ögat. Du bör fortsätta använda UV-absorberande glasögon enligt de rekommendationer du fått av din optiker. UV-strålning mätt med en -1,00 D-lins. JJVC Data on file 2012.